Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ένα παράδειγμα Αισιόδοξου Ανθρώπου..

Και ενώ η ζωή μας προχωράει ήρεμα..
Παλεύουμε για τους στόχους και τα όνειρά μας, ξαφνικά έρχεται ένα γεγονός μια αποτυχία και μας ρίχνει στα έγκατα της γης.

Βλέπουμε τα όνειρα μας να γκρεμίζονται σαν χάρτινος πύργος οι στόχοι μας χάνονται μαζί και΄μεις, απογοητευόμαστε νιώθουμε νεκροί, χωρίς ελπίδα χωρίς ζωή.
Και όμως είναι κάποιοι άνθρωποι που μπορούν και μετά από ένα τέτοιο συμβάν να συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους να μάθουν απ'αυτά διδάσκονται απ΄τις αποτυχίες ελπίζουν ανανεώνονται και προχωρούν με μεγαλύτερη δύναμη.
Ένα παράδειγμα Αισιόδοξου Ανθρώπου

31 ετών, απέτυχε στο εμπόριο
.
32 ετών, νικήθηκε σε δημοτικές εκλογές.
33 ετών, απέτυχε ξανά στο εμπόριο
.
34 ετών, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
35 ετών, πέθανε η πολυαγαπημένη του μνηστή.
36 ετών, έπαθε νευρικό κλονισμό
.
38 ετών, νικήθηκε στην εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
40 ετών, νικήθηκε στην εκλογή εκπροσώπου του κόμματος.43 ετών, νικήθηκε στην εκλογή βουλευτού.
46 ετών, εξελέγη βουλευτής.
48 ετών, νικήθηκε στην εκλογή βουλευτού.
55 ετών, νικήθηκε στην εκλογή γερουσιαστού.

56 ετών, νικήθηκε στην εκλογή αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως.
58 ετών, νικήθηκε στην εκλογή γερουσιαστού.

60 ετών, εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.



Τ'ονομά του ήταν


ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Μ.Παρασκευή στην Ερμούπολη!!

Αρκετά καθυστερημένη η ανάρτηση λόγω ανελλιπών υποχρεώσεων εντούτοις νομίζω αξίζει.

ΗΜ.Παρασκευή είναι μεγάλη γιορτή για τους Ερμουπολίτες.
Τιμούν αυτή τη μέρα,ντύνονται όλοι με τα "καλά" τους ρούχα οι γυναίκες χτενίζονται και ακολουθούν τον επιτάφιο με δέος και συγκίνηση από κάθε ενορία οι 4 της πόλης καταλήγουν στην πλατεία της μπροστά στο μεγαλοπρεπές Δημαρχείο.
Ο Δήμαρχος τα τελευταία 4χρόνια έχει τοποθετήσει ένα τεράστιο video-wall μεταδίδοντας τη λειτουργία ζωντανά,κάτι ανάλογο με ντέρμπι!!
Στην Πόλη ζουν αρμονικά οι ορθόδοξοι με τους καθολικούς η αναλογία μπορεί να'ναι και ίδια.
Εδώ και κάτι χρόνια το Πάσχα γιορτάζουν και οι δύο εκκλησίες μαζί,έτσι
στην πλατεία της πόλης εκείνη τη μέρα συναντώνται 3ορθόδοξα και 1καθολικό επιτάφιο, ενώνονται και συγκινούνται όλοι το ίδιο με του Θείο Δράμα!!

Την σκοτεινή Δημαρχεία κοσμεί ο φωτεινός σταυρός μεταφέροντας την πένθιμη ατμόσφαιρα ενώ οι καμπάνες μεταδίδουν παντού τους ήχους τους


Ο Κόσμος ήδη έχει αρχίσει να μαζεύεται

Κατά τις 9.30 προβάλει πρώτο το Καθολικό της Ευαγγελίστριας!!


Ο Χριστός σε άγαλματίδιο αντί εικόνισμα η διαφορά μας.



Ακολουθεί το επιτάφιο του Αγ.Νικολάου κατά τις 9.45.


Κατά της 10.15 το επιτάφιο της Κοιμήσεως




Και τελειώνουμε την ακολουθία με τον επιτάφιο της Μεταμορφώσεως γύρω στις 10.45
τον οποίο συνοδεύει και η Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου με τα πένθιμα εμβατήρια!!





Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες εθεάθη η Ρούλα Κορομηλά με τον Κ.Κοντομηνά και τον Χρίστο Νέζο. Δεν έβαλα φωτό για να μην γίνει το Blog τύπου "Μπλα-μπλά.."
Τις φωτό τράβηξε ο Γιώργος και τον ευχαριστώ για την εξαιρετική του δουλειά!!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Εβδομάδα των Παθών ...

Πάντα με συγκινεί αυτή η εβδομάδα είναι τα βιώματα που έχω από μικρή όλη την Μ.εβδομάδα στην εκκλησία με αποκορύφωμα την Μ.Παρασκευή με την ακολουθία σαν Μυροφόρα του Επιταφίου,είναι τα Χριστιανικά Επη που παίζονται από όλα τα κανάλια και οι απίθανοι Χριστιανικοί ύμνοι.Δεν μπορώ αποκρυσταλλώσω τι μπορεί να μου δημιουργεί αυτή την μελαγχολία αυτές τις μέρες.

Οι σχέσεις μου με την Εκκλησία είναι υποχρεωτική θα'λεγα μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις παραβρίσκομαι(γάμους,βαπτίσια και λοιπές μακάβριες υποχρεώσεις).Οχι γιατί δεν πιστεύω αλλά δεν μ'εκπροσωπεύουν οι ιερείς και όλοι η δομή της ιεροσύνης.Γιατί πιστεύω οτι η θρησκεία δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε πέτρινες και ξύλινες κατασκευές με πλούτο και χρυσάφι στολισμένες και  δεν μπορεί να διδαχτεί από πληρωμένους ιερείς με χρυσοκέντητα άμφια.
Η ζεστή καρδιά κάθε ανθρώπου είναι το κέντρο της ψυχής του και το οικοδόμημα της πίστης του
Θα προτιμούσα όλο τον πλούτο που διαθέτει η εκκλησία μας να τον διέθετε για κέντρα απεξάρτησης και αποκατάστασης ναρκομανών,τα αμέτρητα και πλουσιότατα μοναστήρια να γίνονταν κέντρα ευγηρίας για άστεγους και άπορους.Θα μπορούσε να συμβάλει κατά πολύ στην δυστυχία των πολιτών αλλά ....
Γιαυτό λοιπόν προτιμώ να κάνω την προσευχή μου όπου βρεθώ σε ένα ήσυχο μέρος έγώ με το Θεό χωρίς την παρουσία 100άδων να με παρακολουθούν πως είμαι ντυμένη και πως κινούμε.
Την αγάπη που δίδαξε ο Χριστός με αποκορύφωση την Σταύρωση του ενάντια στη μάχη,τον πόλεμο, την επανάσταση, το θυμό,την αγωνία, το μίσος, τον εγωισμό, την προσπάθεια επιβολής εξουσίας, την διεκδίκηση, το συμφέρον και το φόβο εύχομαι να νιώσετε όλοι στις καρδιές σας αυτές τις μέρες για τον συνάνθρωπό σας.Αυτή την αγάπη που δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν δεν την νοιώθουν και δεν την εκφράζουν με τα έργα τους.
Ένα πιάτο φαγητό την ημέρα της Ανάστασης στους άπορους δεν είναι λύση είναι κοροϊδία...
Ας πλημμυρίσει το φώς της Ανάστασης τις καρδιές μας και ας το μεταδώσουμε όπου νομίζουμε ότι χρειάζεται σε μοναχικούς γέροντες,ασθενείς, ορφανά παιδιά, ναρκομανείς και άπορους κάθε ένας μας έχει τον τρόπο του να προσφέρει..
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε "Χαρούμενη και Ευτυχισμένη Ανάσταση" με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

΄Αγιες μέρες έρχονται...άγιες μέρες φτάνουν...

Και οι καλοί καθηγητές εξέταση δεν κάνουν ...
Γράφαμε τότε στον πίνακα και έτσι λουφάραμε άλλη μια εβδομάδα πριν τις γιορτές.

Τι ωραία τα μαθητικά τα χρόνια ανέμελα, αθώα όμως πέρασαν ανεπιστρεπτί και δυστυχώς για μια εργαζόμενη μητέρα και καλή νοικοκυρά(τρομάρα μου)νυχτερίδες όχι ακόμα αλλά αράχνες, έχουμε πιάσει λόγω και του κήπου βλέπετε!!
Αυτές οι μέρες είναι θάνατος, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τις παραδόσεις για να μαθαίνουν οι καινούριες και να θυμούνται οι παλιές.
Και καλά το ξεχορτάριασμα του κήπου και το ασβέστωμα των αυλών θα το αναλάβει κανένας οικονομικός μετανάστης,τη γενική του σπιτιού ποιος θα την κάνει?
Μόνο που σκέφτομαι τι δουλειές έχω, κουράζομαι και αγχώνομαι!
Και τι να σου κάνω η έρμη μετά από ένα ολόκληρο 8ωρο στο πόδι και όχι σε καρέκλα γραφείου, προτιμώ να Βλοκάρω μ'ενα καφεδάκι στο πλάι παρά να λιώνω στον ύπνο.Που κουράγιο για νοικοκυριό.
Έλεγα λοιπόν ότι με περιμένει το μπανάκι να φρεσκάρω...γενική όλο το σπίτι με ξεχάλωμα(πλύσιμο και κρύψιμο χαλιών) για ανοιξιάτικη ανανέωση καθάρισμα της αυλής.Ο στολισμός του σπιτιού μετά από εξονυχιστικό καθάρισμα με Πασχαλιάτικα καλάθια και αυγά. Λίγο τα ψώνια οι εξωτερικές δουλειές και υποχρεώσεις περνάνε οι μέρες.
Ε.. να μη κάνεις και κανένα κουλουράκι κανένα τσουρέκι να μυρίσει και το σπίτι Πάσχα.
Άντε και τα αυγά να βάψεις έρχεται το Μ.Σάββατο.Και κάθε χρόνο με βρίσκει κουρέλι σωματικά και ψυχολογικά γιατί δεν αφιερώνω ούτε λίγο χρόνο για τον εαυτό μου έστω για ένα κομμωτήριο.Και δεν έχω κουράγιο ούτε το "άγιο φώς" να πάρω!
Δύο πράγματα έχω ζηλέψει στη ζωή μου θα'θελα να μουν γάτος αραχτός 20ώρες το 24ωρο και το 2ο άντρας να δουλεύω το 8ωρο μου να βρίσκω το πλυμένο και σιδερωμένο μου το φαγητό μου και να'μαι ελεύθερος την υπόλοιπη μέρα για τα χόμπι μου και τα κέφια μου.
Αυτή είναι ζωή!! Και μετά σου λένε οι άντρες θέλετε και ημέρα για τις γυναίκες!
Τι να τους πεις??Τους αγνοείς εντελώς και είσαι ήσυχη.
Στην επόμενη μετενσάρκωση μου θα φροντίσω να γυρίσω σαν αρσενικό να βιώσω και'γω αυτό το "jamanfou και απάνω τούρλα" με όλη του τη σημασία.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως που είμαι η συγκεκριμένη με όλες αυτές τις σκοτούρες στο κεφάλι αποφάσισα να σταματήσω για λίγο το Βλοκάρισμα πας και ξεμπλοκάρω λίγο απ'τις δουλειές.
Σας ζητώ την υπομονή και συμπαράσταση σας αυτές τις λίγες μέρες και λίαν συντόμως θα τα πούμε με περισσότερα θέματα.Όχι που θα σας λείψω και πολύ άλλα έτσι "παραμυθιάζομαι"!!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Αγριότητα στα νησιά Faeroes

Δελφινοκτονία στις Φερόες της Δανίας


ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΕΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ενας μικρός όρμος. Ενα χωριό μπροστά στη θάλασσα. Πίσω του πράσινες πλαγιές. Η θάλασσα όμως δεν είναι γαλάζια, ούτε μπλε. Κατακόκκινη είναι.

Κατακόκκινη από το αίμα. Των δελφινιών. Μακελειό. Μαζική σφαγή δελφινιών.

Αυτό το έγκλημα συμβαίνει τέτοιαν εποχή κάθε χρόνο.


Πού; Στα νησιά Φερόες, τα οποία ανήκουν στη Δανία. Μια σειρά από φωτογραφίες, η μία πιο φρικτή από την άλλη -δύσκολα αντέχει κανείς να τις δει- καταγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την ανθρώπινη θηριωδία. Τα δελφίνια στην περιοχή των νησιών Φερόες ανήκουν στην ποικιλία Calderon. Είναι από τα πιο έξυπνα και τους αρέσει πολύ να «πλησιάζουν» και να «ακολουθούν» τους ανθρώπους. Τι βλέπουμε όμως στις φρικτές φωτογραφίες; Οι ψαράδες με τις βάρκες έχουν παρασύρει και παγιδέψει τα δελφίνια στα αβαθή του όρμου, σχεδόν στην παραλία. Δεκάδες δελφίνια. Και εκεί, στα ρηχά, οι ψαράδες μαζί με άλλους «εθελοντές», όλοι πολύ νέοι, αρχίζουν το μακελειό. Δελφινοκτονία. Με γάντζους και λοστούς κομματιάζουν τα έρημα Calderon. Οργιο σφαγής. Στην κατακόκκινη ρηχή θάλασσα, δύσκολα ξεχωρίζεις τα σφαγιαζόμενα δελφίνια από τους σφαγείς τους. Ο άνθρωπος επιβεβαιώνει (άλλη μία φορά) τη φήμη του: στα χειρότερα τίποτε δεν συγκρίνεται με αυτόν. Το μακελειό όμως έχει και θεατές! Πολλούς μάλιστα. Κόσμος συγκεντρωμένος στην παραλία παρακολουθεί το έγκλημα, σχεδόν το απολαμβάνει. Οι φωτογραφίες έχουν απαθανατίσει οικογένειες, μη χειρότερα, μαζί τα μικρά παιδιά τους! Οι γονείς τα πήραν από το χέρι για να τους δείξουν και να μαθαίνουν. Θα μεγαλώσουν και πρέπει να ξέρουν, για να πάρουν σειρά... Η «δικαιολογία» της σφαγής των δελφινιών; Χαλάνε τα δίχτυα των ψαράδων. Μην ακούω βλακείες. Ωραίο πρόσχημα. Αυτό που συμβαίνει στις Φερόες της Δανίας είναι ένα ξέφρενο killers' πάρτι.

Εφ,"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ",17/10.2008

(Σ.Β.) Δεν ξέρει κανείς τι ν΄αξιολογήσει πρώτο και δεύτερο.Την τερατώδη πράξη της δελφινοκτονίας,ή την ανατριχιαστική πράξη των γονέων,να γαλουχούν εξ απαλών ονύχων τα βλαστάρια τους,στο μακέλεμα της Μάνας Φύσης!

.....................................

26 Ιανουαρίου 2009

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Jörg Leichtfried (PSE) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Θέμα: Φρικτή σφαγή δελφινιών και φαλαινών στη Δανία

Εδώ και χρόνια, στη Δανία, κράτος μέλος της ΕΕ, βασανίζονται και θανατώνονται με τον πιο επαίσχυντο τρόπο μαυροδέλφινα, ζιφιίδες και δελφίνια. Αυτό συμβαίνει ιδίως στις Νήσους Φερόε με πρόσχημα μια παράδοση των Βίκινγκ. Πολλές φορές προσελκύονται εκατοντάδες από αυτά τα ζώα σε έναν κόλπο, όπου τους ανοίγουν την κοιλιά όσο είναι ακόμα ζωντανά, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν αργά από την αιμορραγία. Με τον τρόπο αυτόν θανατώνονται ολόκληρες οικογένειες, πράγμα που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο και το απόθεμα γονιδίων των ειδών αυτών.

Οι Νήσοι Φερόε ανήκουν στο Βασίλειο της Δανίας και η Δανία τους χορηγεί επιδοτήσεις αντί να δώσει τέλος σε αυτήν τη σφαγή. Μολονότι οι κάτοικοι των νήσων αυτών είναι Δανοί και ζουν υπό τη δανική κυριαρχία, η Δανία παραπέμπει στην αυτοδιοίκηση και την πολιτισμική αυτονομία των εν λόγω νήσων ισχυριζόμενη ότι δεν πρόκειται για χώρα της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

1. Γνωρίζει η Επιτροπή την κατάσταση που περιγράφηκε ανωτέρω;

2. Είναι λογικό οι Νήσοι Φερόε να αντιμετωπίζονται ως τρίτη χώρα εκτός ΕΕ, ότι δηλαδή η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει κάτι ούτε δυνάμει της Σύμβασης της Βέρνης ούτε δυνάμει της Σύμβασης της Βόννης για να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;

3. Πώς προτίθεται να ενεργήσει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση αυτών των βασανιστήριων ζώων που πραγματοποιούνται στη Δανία;


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top