Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Μουσική πρόταση!!

Μ
ια νέα ενδιαφέρουσα παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο από απ'το νησί αξίζει την προσοχή μας.
2νέα παιδιά με αρκετή όρεξη και ταλέντο βαδίζουν στον δύσκολο δρόμο της μουσικής με το 2ο cd "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν"



Ερωτα!βαριά όταν αγγίζεις την καρδιά,
λαβώνεις κάθε αρετή!
Μα όταν ανάλαφρα περνάς πνοή ελπιδοφόρα!
Κανείς Θεός καμιά Θεά δεν φέρνει τέτοια δώρα!
Κυρά του Ερωτά μου μη με συνοδεύεις
δώσ'μου τη σύνεση Θεά την ήμερη απόλεμη στοργή
Δώσε μου δώρο λιγοστό ότι ήρεμο και ότι γνωστό
όχι όσον έρωτα ποθώ μα όσο αντέχω.


Την ηχοληψία έκανε "ο μικρός γιός" μου!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ο Σουβλακιστικός ζωδιακός κύκλος

Μία διαφορετική αστρολογική άποψη εν'οψει των αποκριών αλίευσα σε γνωστό αστρολογικό blog μ'εκανε να γελάσω.gelakguling

Πραγματικά τη βρίσκω πολλή έξυπνη προσέγγιση και σας την παρουσιάζω!

astrology-02Λοιπόν αγαπητοί μου πιστοί.. Λοιπόν λέω! Καλέ! ΡΕ!
ΣΚΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

(μελιστάλαχτα) Έτσι μπράβο.

Που λέτε αγαπημένα μου πιστάκια, ρίψατε πρώτα τον οβολόν σας επί του δίσκου που θα κυκλοφορήσει ο Zaphod και καθίστε αναπαυτικά.

Για τα ζώδια ξέρετε φαντάζομαι. Ναι ναι αυτή την μεγαλειώδη απατ..παπαρ.. ανακάλυψη που έκαναν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ίνα βοηθήσουν στο να προλέγουμε το μέλλον σας και να γεμίζουμε τας πορτοφόλας μας με ιερά μπικικίνια.

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε, η Ιερή Σουβλαστρολογία είναι εδώ για να συνθλίψει κώλους με την απίστευτη ακρίβεια και αποτελεσματικότητά της.

Θα ξεκινήσω τις διαλέξεις με θέμα την αστρολογία μας με την παρουσίαση των ζωδίων του ζωδιακού μας κύκλου και μερικά βασικά χαρακτηριστικά τους :

1. Προβατίνα (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)
Η Προβατίνα είναι ιερό ζώο για τη θρησκεία μας. Σύμβολο ευημερίας και καλοπέρασης. Η προβατίνα μας θρέφει με τα κοψίδια της και γεννάει με τη σειρά της άλλες προβατίνες που μας θρέφουν. Οι γυναίκες προβατίνες είναι καλόβολες και εξυπηρετικές, με μια ανυπέρβλητη νοστιμάδα αν και λίγο τριχωτές. Ξυρίζονται όμως εύκολα. Οι άντρες προβατίνοι είναι σκληροί και αμάσητοι και δε μασάνε μία.

2. Βόδι (20 Απριλίου – 21 Μαίου)
Τα βόδια είναι άλλα αγαπημένα εδέσματα της θρησκείας μας καθοτι τα κεμπάπ και τα σουτζουκάκια έχουν μεσα τους 50% βοδινό κιμά τουλάχιστον. Τα βόδια είναι πηγή καλών πρωτεϊνών, δεν έχουν πολύ λίπος και οι σταβλίσιες μπριζόλες είναι ευλογημένες απευθείας από το Σουβλακέα. Οι γυναίκες βόδια είναι εύκολες και σας κάθονται άνετα, οι άντρες βόδια απο την άλλη δεν καταλαβαίνουν οτι τους κάθονται και μασάνε χόρτο. Κακός συνδυασμός. Δυστυχώς τα βόδια είναι καλά μόνο για ψήσιμο και όχι για ψηστήρι γιατι δεν καταλαβαίνουν γενικότερα μία.

3. Παρτουζιάρης (21 Μαίου-20 Ιουνίου)
Ισως το καλύτερο ζώδιο του κύκλου. Ο παρτουζιάρης είναι αλλέγκρος, έξυπνος, καταφερτζής, κιμπάρης, έξωκαρδιά, μερακλής και μεζεκλής, χιουμορίστας και τζιμάνι γενικότερα. Οι άντρες παρτουζιάρηδες είναι και γαμώ τα παιδιά, οι γυναίκες δε ακόμα καλύτερες διότι στερούνται ηθικών αναστολών. Φανταστείτε πχ οτι και ο προφήτης (εγώ) και ο μέγας ποντίφηξ Ζάφοντ ανήκουν στον αστερισμό του παρτουζιάρη. Το μόνο πρόβλημα είναι πως άμα μαζευτούν παραπάνω απο 10 παίζει μπλέξιμο και χρειάζεται οργάνωση.

4. Θαλασσινό Τέρας (21 Ιουνίου-20 Ιουλίου)
Και αρχίζουμε τα κακά ζώδια. Αυτο εδώ είναι ένα απάλευτο ζώο με σκληρό τομάρι και λίγο κρέας που μάλιστα μυρίζει περίεργα. Ως επακόλουθο τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι σκληρόπετσα και βρωμάνε οι μασχάλες τους. Αυτό τα κάνει ιδιαζόντως αντικοινωνικά και μια και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, επειδή δεν τους κάνει κανείς παρέα είναι και κλαψομ.. εκ πεποιθήσεως. Μακριά και από άντρες και απο γυναίκες τέτοιους. Αφήστε που τα θαλασσινά δεν ενδείκνυνται για φαγοπότι καθοτι ειναι πανάκριβα και χαλάνε εύκολα προκαλώντας και γαμώ τις γαστρεντερίτιδες

5. Γατούλης -Πούθθυκατ- (21 Ιουλίου – 20 Αυγούστου)
Βασικά μια και δεν ανήκει σε κανένα εδεσματολόγιο, όχι λόγω του κρέατός του αλλά εξαιτίας της ιδιαίτερης δυσκολίας του κυνηγιού του, δεν είναι συμπαθές ζώδιο. Στη θρησκεία μας προτιμούμε τα ζώα που κάθονται εύκολα και πρόθυμα να σφαγιασθούν ίνα μετατραπούν εις μεζέδας και όχι αυτά που αρνούνται πεισματικώς και παίζει να σου κόψουν και κανα φιλέτο κατά τη διαδικασία. Οι άντρες που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι πεισματαραίοι και εγωιστές και οι γυναίκες απάλευτες και για να σου κάτσουν σου βγάζουν το λάδι. Μακριά

6. Αγάμητος (21 Αυγούστου – 20 Σεπτέμβρη)
Μέγα κακομοιροζώδιο. Οι φωτεινοί πατέρες της θρησκείας μας μάλλον απεφάσισαν πως μεταξύ των λαμπρών ζωδίων έπρεπε να βάλουν και λίγη πλέμπα για ισορροπία. Ο αγάμητος έχει όλα τα κακά του κόσμου πάνω του. Γκρινιάρης, στριμμένος, παρεξηγιάρης, τσιφούτης και τα λοιπά. Οι γυναίκες, άστα να παν. Ούτε με κυάλι πιστοί μου. Μακριά. Οι γυναίκες του ζωδίου χαρακτηρίζονται και ως Spider-μουν ειδικά αν έχουν κλείσει τα 21 και ακόμα γιοκ κοκό.

7. Ζυγαριά ακριβείας (21 Σεπτέμβρη – 20 Οκτώβρη)
Ευλογημένο ζώδιο. Πολλαπλές οι χρήσεις και οι συμβολισμοί του. Είναι η ισορροπία στη φύση, η αίσθηση του μέτρου και το σωστό ζύγισμα των σφαγίων. Τα άτομα του ζωδίου έχουν υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της δικαιοσύνης και είναι οι ιδανικοί μετρ για τσιμπούσια με πολλα άτομα όπου θα φροντίσουν κανείς να μη μείνει παραπονεμένος. Επίσης είναι και οι ιδανικοί διοργανωτές οργίων καθοτι δεν τους ξεφεύγει καμία λεπτομέρεια. Οι γυναίκες του ζωδίου αποτελούν ιδανικές συζύγους και συντρόφους. Οι άντρες ιδανικούς ψήστες και χασάπηδες.

8. Καβουρογαμόσαυρος ο αμμώδης (21 Οκτώβρη – 20 Νοέμβρη)
Παραδόξως το πιο σεξουαλικό ζώδιο απο όλα. Ο συμβολισμός του είναι ο πλέον συγκεχυμένος και τα ιερά βιβλία διαφωνούν το ένα με το άλλο. Ο προφήτης νομίζει ότι το μυστηριακό αυτό ζώδιο με το περίεργο σύμβολο προέρχεται από τις αρχαίες δοξασίες μιας άγνωστης φυλής της Νοτίου Σουαζιλάνδης η οποία πέραν του Σουβλακέα λάτρευε και κάποιες χθόνιες θεότητες αναπαραγωγής με 37 Ιερά Τσουτσούνια η καθεμιά. Τα αγάλματα χρησίμευαν και ως καλόγεροι για να κρεμάνε τα παλτά τους οι πιστοί. Οι καβουρογαμώσαυροι ειναι καλοί εραστές και πολύ κίνκι. Ο προφήτης έχει καλές σχέσεις με τις πιστές καβουρογαμωσαυρίνες και αυτές με εκείνον.

9. Ο Κυνηγός (21 Νοέμβρη – 20 Δεκέμβρη)
Έτερο ιερό ζώδιο. Ο κυνηγός συμβολίζει την αντρική ρώμη και πυγμή. Το αρχέγονο σύμβολο της φυσικής επιλογής που έκανε εμάς κυνηγούς και τα ζώα τροφή για μας. Ο κυνηγός είναι ο πρωτόλειος ανδρισμός, ο αρχετυπικός άνδρας που φροντίζει να φέρνει κοψίδια στο σπίτι για να του κάτσει η γυναίκα του χωρίς πολλα πολλά. Εκτός του τόξου κουβαλάει και ρόπαλο για τις δύσκολες περιπτώσεις. Οι γυναίκες κυνηγοί από την άλλη τέινουν να μην είναι πολύ λειτουργικές καθότι αντρίζουν περίεργα. Οι περισσότερες είναι λεσβίες καθοτι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Αυτό εμάς δε μας ενοχλεί δε, διοτι οι τσόντες με λεσβίες γεμίζουν τα ράφια μας.

10. Κατσίκα (21 Δεκέμβρη – 20 Γενάρη)
Χρήσιμο ζώδιο αλλά πρέπει να σφαχτεί μικρή γιατί αλλιώς το κρέας σκληραίνει και δε μασιέται. Για αυτό αν μπλέξετε με γυναίκα κατσίκα, πάρτε την από μικρή γιατί άμα ξεπεράσει τα 21 δε στρώνει με τίποτα. Οι άντρες κατσίκια τείνουν να είναι μαλακοπίτουρες και να τους τα φοράνε οι γυναίκες τους. Νοστιμότατες στα κάρβουνα, σε κοντοσούβλι (κάτω του έτους και μονο μπούτι), και στον κιμά για κεμπάπ. Και πάλι προειδοποιούμε, σφάχτε τις μικρές ή αμολήστε τις στο βουνό.

11. Οινοχόος (21 Γενάρη – 20 Φλεβάρη)
Η καρδιά της παρέας. Μοιράζει τα ξύδια, φροντίζει το καλό πάγωμα των αλκοολούχων και δίνει το ρυθμό. Ο οινοχόος είναι ο απόγονος του Διονύσου των αρχαίων. Είναι αυτός που φέρνει την παρέα στο τσακίρ κέφι μόνο και με την παρουσία του. Οι άντρες οινοχόοι πίνουν σα νεροχύτες και δεν καταλαβαίνουν μία, γελάνε ειλικρινά και γλεντάνε τη ζωή τους. Οι γυναίκες Οινοχόοι είναι εξίσου συμπαθείς καθοτι ποτε δε θα σας απογοητεύσουν οινοχοικώς και σεξουαλικώς. Μια γυναίκα οινοχόος θα σας φέρει παγωμένη μπύρα, ενα κιλο κοψίδια καλοψημένα και θα σας μαλάξει και τις πατούσες πριν σας κάτσει. Ιδανικές νύφες.

12. Μουρμούρες (21 Φλεβάρη – 20 Mάρτη)
Απαλεψιά. Η μουρμούρα είναι το χειρότερο ψάρι. Οχι πως μας αρέσουν τα ψάρια εν γένει. Μουρμούρα ήταν ο Χίτλερ. Μουρμούρα ήταν ο Αλή Πασάς. Μουρμούρα ήταν και ο πρώτος που άνοιξε κέντρο αδυνατίσματος. Το ίδιο και ο πρώτος που άνοιξε χορτοφαγικό εστιατόριο. Μουρμούρα είναι και ο Σαλατανάς. Απορούμε ως θρησκεία πως γεννιούνται παιδιά τότε. Αλλά αυτό εξηγείται βιολογικά καθοτι για να γεννηθεις Φλεβάρη-Μάρτη πρέπει να έχει παιξει σεξάκι Μάιο-Ιούνιο πράγμα που εννοείται καθοτι τοτε ο κόσμος αρχίζει και έχει τις μεγάλες ορέξεις. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ισορροπία…πρέπει να υπάρχουν και αυτοί για να έρχεται στα ίσα του ο κόσμος.

Στο επόμενο σέσσιον θα συζητήσουμε και για προβλέψεις. Με το αζημίωτο.

Αναδημοσιεύτηκε απ'το Πολιτισμός Πολίτης

Prophet Estarian

http://souvlakimagnus.blogspot.com/


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο " άριστος Κρόκος" στο νησί!!

Θυμάστε τα κρινάκια της άμμου που είχαμε δει σε κάποια παραλία! έ λοιπόν αυτά τα κρινάκια είναι συγγενής του κρόκου Κοζάνης!

Κατά τον Γ.Γεννάδιο:"Περί τας αρχάς παρελθόντος αιώνος (19ος αι.), άριστος κρόκος εθεωρείτο ο εκ Περσίας κομιζόμενος. Πυκνώς φυόμενος εις τας νήσους Σύρρον, Τήνον, Μύκονον και Δήλον.."


Σε μια επίσκεψη της στο νησί μας η κ.Πέγκυ Στεργίου συνοδεύοντας τον καθηγητή Γεωπνικής κ.Φάνη Κωσταντινίδη θέλοντας να ερευνήσει ένα συγκεκριμένο είδος κρόκου τον Crocus Cartwrightianus!
Όπως μας εξήγησε ο κ.Καθηγητής ο συγκεκριμένος κρόκος είναι...άγριος συγγενής του c.sativus της Κοζάνης. Στόχος του ταξιδιού του ήταν να πάρει λίγους βολβούς από τον δικό μας κρόκο, να ερευνήσουν το "DNA του" και να δουν αν μπορεί και αυτός να καλλιεργηθεί ως ήμερος κρόκος σε άλλες περιοχές.
Ο "άριστος κρόκος" δεν βρίσκεται παντού στο νησί.Τον βρίσκουμε στις περιοχές Κίνι, Βόλακα, στο Νητό στα Μάλια και στην Πλαγιά του Φοίνικα.

Η διαφορά ανάμεσα στους άλλους κρόκους που γεμίζουν τη Σύρο κάθε φθινόπωρο και του ..άριστου είναι ότι ο συνήθης κρόκος έχει στο κέντρο του άνθους ένα ...νηματίδιο που στην άκρη του χωρίζεται στα τρία.
Αντίθετα, ο άλλος έχει τρία νηματίδια που ξεκινούν από το κέντρο του άνθους.


Η Ελληνική μυθολογία είναι πάντα παρούσα με απίστευτες επεξηγηματικές ιστορίες που ερμηνεύουν τη φύση μέσα απ'τον μύθο.
Ο Κρόκος ήταν ένα νέος και ο καλίτερος φίλος του θεού Ερμή.Έπαιζαν μαζί στην εξοχή και μια μέρα ο Ερμής,πετώντας μια πέτρα τραυμάτισε κατά λάθος τον Κρόκο στο κεφάλι.Καθώς έπεφτε νεκρός ο νέος, τρεις σταγόνες από αίμα του ξεπήδησαν απ'το κεφάλι του σαν τα τρία νηματίδια του μικρού άνθους.
Ήταν τόση η θλίψη του Ερμή ώστε παρακάλεσε τον πατέρα του Δία, να μεταμορφώσει το φίλο του σε κάτι ωραίο και χρήσιμο.Έτσι δημιουργήθηκε με την εύνοια της φύσης ο κρόκος, το πολύτιμο με σπάνια χαρίσματα για τον άνθρωπο.
Ο κρόκος είναι φορτισμένος και με άλλους συμβολισμούς που θέλουν να δείξουν ότι ήταν αρρενωπός. Έτσι το άνθος δεν κάνει σπόρο και καρπό.Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται "υποχθονίως".Μέσα στη γη πολλαπλασιάζονται οι βολβοί του. Οι αρχαίοι Ελληνες πίστευαν ότι το άνθος του ήταν και θεραπευτικό αλλά και αφροδισιακό.Η γοητεία της μυθολογίας είναι ατελείωτη.Όταν ο Δίας, λέει αγκάλιαζε την Ήρα η γη άπλωνε κάτω από το ζευγάρι χιλιάδες άνθη κρόκου για να μην ακουμπήσουν οι θεοί στο χώμα, ενώ οι Ρωμαίοι έραναν με κρόκους τη νυφική παστάδα.
Θέλει σκληρή δουλειά η συλλογή και η επεξεργασία του αρτύματος του κρόκου.Μετάνοιες, αποκαλούνται οι καθημερινές επικύψεις από τους απλούς ανθρώπους για να μαζέψουν τους κρόκους. Η λέξη μετάνοια χρησιμοποιείται έτσι για να καταδείξει την ιερότητα του μόχθου.
Η κροκοσυλλογή γινόταν και στους προϊστορικούς χρόνους, όπως μας παρουσιάζουν οι σπουδαίες τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, αλλά και στην Κρήτη.
Γυναικείες μορφές σε απόκρημνα βουνά μαζεύουν κρόκους.Σε πολλά αγγεία της αρχαιότητας υπάρχουν παραστάσεις κροκοσυλλογής.

Ας πληροφορηθούμε ακόμη ότι η τιμή του κρόκου-σαφράν είναι εξαιρετικά υψηλή, ιδιαίτερα του ελληνικού που θεωρείται άριστης ποιότητας γύρω στα 5ευρώ το γραμμάριο.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Αμνηστία στους Φορο-ρουφιάνους!!

Αμνηστία σε πολίτες για καταγγελία φοροφυγάδων.
Αυτό άκουσα και βγήκα απ΄τα ρούχα μου!
Και για του λόγου το αληθές διάβασε εδώ
Ε ρε γλέντια κάτι ρουφιάνοι του κερατά gile
Διότι σου λέει η κυβέρνηση είμαι που είμαι άχρηστη να πιάσω τους αετονύχηδες να δώσω κίνητρα στους πολίτες να ρουφιανεύουν !adacall



Και καλά να τον καταγγείλω τον "μπινέ" τον γιατρό που μου'κοψε ένα κουστουμάκι 50ευρώ για μια 3λεπτη επίσκεψη για να μου πει μόνο και μόνο την γνώμη του και δεν μου'δωσε απόδειξη!
Όμως εδώ 2 γιατροί αυτής της ειδικότητας είναι στο νησί!
Και τον έχω ανάγκη που να με πάρει και να με σηκώσει!doa
Αν τον καταγγείλω μετά θα είμαι υποχρεωμένη να τρέχω στην Αθήνα για ένα απλό στραμπούληγμα ή ένα νευροκαβαλίκεμα!

Θα μου πείς γιατί δεν του ζήτησες και ερωτώ:
-Οταν πηγαίνεις να πάρεις το καθημερινό σου φραντζολάκι ζητάς απόδειξη ?
-Οχι, σου την δίνουν μόνοι τους οι πωλήτριες?
-Οταν ψωνίζεις μανάβη, ΣΜ, η απόδειξη είναι απαραίτητη να συνοδεύει τα προϊόντα!
Στον γιατρό τον ταξιτζή και τον κάθε λαμόγιο γιατί πρέπει να του τη ζητάς?
Υποχρεωμένος δεν είναι?
Γιατί πρέπει να βρίσκομαι εγώ στη δύσκολη θέση να κάνω τον ζητιάνο?gigil



Δεν ξέρω αν θα αποδώσει το μέτρο αλλά πολύ φοβάμαι και την κακία αυτού του κόσμου!
Μην κινηθεί από εμπάθεια και ζήλια και αρχίσει ο καθένας να καταγγέλλει τον ανταγωνιστή του επαγγελματία και βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.rindu
Ωστόσο εγώ συνεχίζω να μαζεύω αποδείξεις και γαμώ το φελέκι μου που θα τις βάλω τόσες αποδείξειςblur
Και πρέπει να κάνω και πρόγραμμα στο p/c να τις καταχωρώ με το μήναsedih
Θα κάνω δηλαδή και το λογιστήsedih
Μαζεύω ένα σωρό άχρηστες αποδείξεις από προϊόντα που αποδίδω ΦΠΑ και αυτές που δεν αποδίδω και μου χρειάζονται μου φεύγουν!


Όπως του ταξιτζή που με κατέβασε στο Λιμάνι του Πειραιά πήρε 15 μαύρα ευρώ και έμεινα εγώ με τη βαλίτσα στο χέριgigil

Πάντως το μέτρο με την καταγγελία μου θυμίζει το καλοκαίρι που έπεφταν βροχή οι καταγγελίες για συναδέλφους που κάπνιζαν σε κλειστό χώρο και δεν είχαν κίνητρα οι ρουφιάνοι φαντάσου τώρα τι έχει να γίνει tepuktangan
Όσοι κάπνιζαν συνεχίζουν να καπνίζουν και μπορώ να πω στο χώρο εργασίας μου άρχισαν και εκείνοι που το'χαν κόψει να καπνίζουν!

Και ένα τραγουδάκι για να καλωσορίσουμε την εβδομάδα που μπαίνει και τα νέα φορολογικά μέτρα που περιμένουμε να εξαγγείλει η κυβέρνησηketukmeje

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Γεμιστά Ορφανά!!

Συνταγές δεν είχα σκοπό να βάλω ποτέ στο armenaki γιατί θέλω να ξεχνιέμαι εδώ μέσα!
Υποσχέθηκα όμως στον ξενιτεμένο Αμερικλάνο να του δείξω πως φτιάχνω εύκολα τα γεμιστά, ώστε να γευτεί χωρίς πολύ κόπο λίγο από Ελλάδα.
Και επειδή ο λόγος μου είναι συμβόλαιο πάμε ...
Διαλέγουμε ώριμες στρογγυλές ντομάτες τις πλένουμε και πάντα μαζί γεμίζω κέρατα τις προτιμώ απ'΄τις πράσινες takboleΟχι γιαυτό που νομίζεις είναι πιο εύπεπτες!
Τις αραδιάζω στο ταψί !

Πάντα με τον κοτσάνι προς τα κάτω,δεν ξέρω γιατί κάθονται πιο καλά έτσι!
Και ξεκινώ με το ειδικό εργαλείο ή με μικρό κουταλάκι το άδειασμα.

Αφού τις αδειάσουμε όλες, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη σε κάθε ντομάτα όπως είναι άδεια για να μη ξινίζουν.

Κόβω ένα μεγάλο κρεμμύδι στον κόφτη ή στο μούλτι ή στον τρίφτη τέλος πάντων!

Προσθέτω την σάρκα της τομάτας που αδειάσαμε αφού κρατήσω 1 1/2 ποτήρι για το τέλος!

Λίγο μαϊντανό φρέσκο και δυόσμο!Κόβω απ΄την γλάστρα πάντα αλλά κάνει την ίδια δουλειά και ο αποξηραμένος δυόσμος.

Αλατι-πιπέρι και πάλι ζάχαρη.



Πλένω 2 με 2, 1/2 κούπες ρύζι νυχάκι!Το πλένω για να φύγει η κόλα του ρυζιού πάντα το πλένω όπου και αν το βάλω.

Και το προσθέτω στο μείγμα αρωματικών και ντομάτας

Προσθέτω λάδι στο μείγμα.

Και αρχίζω το γέμισμα με κουτάλι



Κόβω πατάτες κυδωνάτες και όπου υπάρχει κενό καλύπτω μ'αυτές.

Χτυπάω την ντομάτα που κράτησα για το τέλος με αλάτι,πιπέρι και πάλι λίγη ζάχαρη.
και περιχύνω τα γεμιστά!

Περιχύνω με αρκετό λάδι τα γεμιστά!

Φρυγανιά τριμμένη πάνω στα καπάκια!

Και η τελευταία πινελιά για τον καμβά μας το τριμμένο τυράκι!

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C γύρω στις 2ώρες!
Και καλή σας όρεξη!

Κανένας δεν ξέρει να μαγειρεύει απ'την κοιλιά της μάνας του.
Στα 18 μου από τις Αλγεβρες και τα Εργαστήρια βρέθηκα να παλεύω καθημερινά με τα κατσαρολικά και τα τηγάνια για να αποδείξω την ικανότητά μου στην μαγειρική που η μόνη επαφή μου μέχρι τότε ήταν καμιά μακαρονάδα και ένα κέηκ.
Ο οδηγός μαγειρικής τότε ήταν καθημερινό μου Ευαγγέλιο.
Κάθε φορά διάβαζα και μαγείρευα.Ώσπου την 4η φορά που είχα φτιάξει τα γεμιστά λέω καλά είναι δεν είναι και Τριγωνομετρία δεν τον έχεις ανάγκη τα υλικά τα ξέρεις πια!
Όταν τρώγαμε το φαγητό ήταν τελείως άνοστο κάτι έλλειπε!Τότε κατάλαβα ότι δεν είχα βάλει καθόλου λάδιgigil.
Το πάθημα μου έγινε μάθημα από τότε τα κολυμπάω στο λάδι!
Δεν χρειάζεται γνώση κέφι καιαγάπη γιαυτό που κάνεις θέλει!


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Είμαι τυχερή!!!!

Ενα 3ήμερο ταξιδάκι στην Αθήνα ήταν ότι έπρεπε για ανανέωση!gile
Η 1η μέρα αφιερώθηκε στο shopping therapy.Αλλά σαν τυχερή της χρονιάς λόγω φλουριού κατέληξε σε "νεύρα σπάσινγκ" γιατί ότι μου άρεσε σε βιτρίνα δεν υπήρχε σε χρώμα που ήθελα και άν έβρισκα χρώμα το νούμερο είχε εξαντληθεί.
Φαντάσου δηλαδή να'ρχόμουν 1βδομάδα αργότερα που αρχίζουν οι εκπτώσεις ούτε κάλτσα δεν θα'βρισκα.sedih
Μην αναφερθώ σε ανάδρομους Ερμή και 'Αρη αυτήν την εποχή γιατί οι περισσότεροι δεν παραδέχεστε και ένα κενό πορείας που με βρήκε αυτό το 2ωρο που δεν έπρεπε ούτε καν να σκεφτώ τα ψώνια.sembah


Η απογευματινή βόλτα όμως στο Μοναστηράκι μ'αποζημίωσε!
Μία υπέροχη πλατεία κατάμεστη από αργόσχολους και πλανόδιους έγχρωμους μικροπωλητές!
Μια μαγευτική μουσική από όργανα έντυνε το σκηνικό του ζεστού συννεφιασμένου απομεσήμερου.
Όλα τα πρόσωπα των παρευρισκομένων παγερά αδιάφορα!Παντού συναντούσες βλέμματα θλιμμένα,απομονωμένα αδιάφορα για το τι συμβαίνει γύρω τους.
Στο βάθος τα αρχαία μάρμαρα επιβλητικά χάριζαν την μεγαλόπρεπη αίγλη τους και από κάτω οι ανασκαφές του Ηριδιανού ποταμού με τις μαρμάρινες πλήθυνες πλάκες μαγνητίζουν ακόμα περισσότερο το χώρο.
Καταλήξαμε σ'ενα μικρό μαγαζάκι δίπλα στην αρχαία αγορά στην οδό Διοσκούρων με το ίδιο όνομα "Διόσκουροι" όπου οι γύρω εικόνες δεν πρόδιδαν με τίποτα ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας!Τουλάχιστον αυτό το κέντρο αξίζει πολλά και φαίνεται ο ιδιοκτήτης του αυτό το'χει καταλάβει ώστε να χρεώνει την μπύρα 4.50 ευρώ.Αισθάνομαι ότι ο χρόνος εδώ έχει σταματήσει!Τα αρχαία τα εγκατελειμένα και ανακαινισμένα κλασσικά σπίτια τα σοκάκια σε πηγαίνουν χρόνια πίσω.!!

Το βράδυ είχαμε συμφωνήσει να δούμε το "33 φορές να φύγεις" στο θέατρο "ΔΙΑΝΑ"

Βγήκαμε απ'το ΜΕΤΡΟ και μια απόλυτη ησυχία πλανιόταν.Η Πανεπιστημίου τελείως νεκρή.Μόνο πεζοί κυκλοφορούσαν!
Είχαν φροντίσει οι τρομοκράτες να περάσω ανενόχλητη χωρίς θορύβους και κίνηση.kenyit
Είμαι η τυχερή της Χρονιάς είπαμεtepuktangan Ευτυχώς που δεν άνοιξα όλη μέρα ούτε ραδιόφωνο γιατί θα'χανα αυτήν την υπέροχη παράσταση!!
Πάνω σε κείμενο του Νίκου Ποριώτη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με την Ελένη Ράντου και τον Άκη Σακκελαρίου σε δύο ανατρεπτικούς ρόλους.
Μια κωμωδία διαφορετική που σαρκάζει τους πάντες και τα πάντα βγάζει την ίδια τη ζωή με τις αλήθειες και τις ανατροπές της.
Το σίγουρο είναι ότι 1.30ώρα ξεχνιέσαι και μένεις θεατής γιατί η παράσταση σε καθηλώνει ευχάριστα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top