Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Χοιρινό με χόρτα αυγολέμονο...!

Ένα φαγητό που λατρεύουμε και μου δίνει την δυνατότητα ν'αξιοποιήσω τα χόρτα του βουνού είναι το φρικασέ αντί για μαρούλια.
Χρησιμοποιώ χοιρινό μπούτι αλλά και με αρνάκι γίνεται πεντανόστιμο.
Κατ'αρχήν τσιγαρίζω το κρέας, ναι, με ελαιόλαδο απ'ολες τις πλευρές.

Στο μεταξύ ψιλοκόβω κρεμμύδι ξερό και 2φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα προσθέτω στο κρέας που έχει πάρει χρώμα.
Αφήνω να μαραθούν και αυτά με το κρέας!
Σ'αυτό το σημείο προσθέτω τα μπαχάρια διάφορα πιπέρια και κόλιαντρο στο μύλο.
Φρεσκοτριμένα
Ιδιαίτερη γεύση δίνει και το φρέσκο τζίντερ τριμμένο στον τρίφτη του σκόρδου.
Σβήνω με λευκό κρασί!
Και αφήνω να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ για λίγο!
Έχω έτοιμα πλυμένα τα χόρτα.

Και τα προσθέτω στην κατσαρόλα μου, κλείνω το καπάκι και τ'αφήνω να πέσουν με τον βρασμό.
Τέλος ψιλοκόβω ένα μάτσο φρέσκο μάραθο απ'το βουνό,κλείνω τη χύτρα χαμηλώνω τη φωτιά και σε 15λεπτά είναι έτοιμο.
Ετοιμάζω ένα παχύ αυγολέμονο με 2αυγά το χυμό 2λεμονιών και ελάχιστο κορν-φλάουρ διαλυμένο στο λεμόνι για να σφίξει την σάλτσα.
Αυγοκόβω με την γνωστή διαδικασία του ρουφηχτού φιλιού!
Συνήθεια που δεν φεύγει !
Και ιδού το αποτέλεσμα!

Κοπιάστε!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μολύβι ..Χαρτί...!

Πήρα μολύβι και χαρτί και απάντησα στις ερωτήσεις του παιχνιδιού που με κάλεσε ο αγαπητός μου jk o sκρουτζακοs για να παίξω.

Θέλει ιδιόχειρη γραφή και όχι πληκτρολόγιο.
Μιας και λατρεύω τα γραπτά δεν το πολυσκέφτηκα!


1. Πώς σε λένε / όνομα του μπλογκ σου;
2. Ποιά είναι η διεύθυνση URL του μπλογκ σου;
3. Γράψε "Η γρήγορη καφέ αλεπού πηδάει πάνω από τον τεμπέλη σκύλο".
4. Αγαπημένο απόφθεγμα;
5. Το αγαπημένο σου τραγούδι;
6. Το αγαπημένο σου συγκρότημα / τραγουδιστές;
7. Οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να πεις!

Προσκαλώ λοιπόν να παίξουν και να γνωρίσω τον γραφικό τους χαρακτήρα:

  1. kariatida62
  2.  tzonakos 
  3.  Ευ αγωνίζεσθαι 
  4. aougaros
  5.  Μελίτη 
  6. Margo 
  7. Lambros
  8. Leviathan




Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η Νεολαία μας τους γύρισε την μούρη στην παρέλαση ....!

Η χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα σημαδέψει το νησί για πάντα!
Οι μαθητές της Σύρου με αξιοπρέπεια έδωσαν ένα γερό χαστούκι σε όλους,όσους τόλμησαν να τους φορτώσουν τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι τα επεισόδια με τα ΥΜΕΤ ήταν στημένα.
Η Μαθητική νεολαία της παρελάζοντας γύρισε ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ το κεφάλι από την πλευρά του λαού και όχι των επισήμων,εισπράκτοντας το πιο γερό χειροκρότημα που έχει ακουστεί στο νησί μας τα τελευταία 30χρόνια.
Οι επίσημοι στέκονται πάντα στα σκαλιά της δημαρχίας.
Στην παρέλαση "πρέπει" να στρέψουν το κεφάλι αριστερά χτες γύρισαν ως αντίδραση προς τα δεξιά στην πλευρά που στέκονταν ο κόσμος και το άγαλμα του Μιαούλη.
Με την κίνησή τους αυτή τίμησαν την πραγματική σημασία της επανάστασης.

Στο τέλος παρέλασαν και τα παιδιά του Λυκείου με μαύρα ρούχα και φίμωτρα δείχνοντας στους κυβερνώντες  την νεολαία που θέλουν να έχουν.!

Συγχαρητήρια στα παιδιά κάνουν περήφανο το νησί μας!
Καμαρώστε τα στο βίντεο που ακολουθεί...

Οι μαθητές της Σύρου έδωσαν το σύνθημα τώρα όλοι εμείς έχουμε την ευθύνη!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ




Στις αρχές Φεβρουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών στη γραμμή του ΗΣΑΠ στο Θησείο, και στο σημείο που οι γραμμές διασχίζουν την Αρχαία Αγορά παράλληλα στην οδό Αδριανού, απεκαλύφθη περαιτέρω ένα εύρημα υψίστης σημασίας: Ο Βωμός των 12 Θεών. Το μνημείο αρχικά ανασκάφηκε το 1891, και η ανασκαφή συνεχίστηκε το 1934, οπότε και έγινε η ορθή ταύτισή του.


Παρά τις επισημάνσεις των αρχαιολόγων για την ανεκτίμητη αξία του ευρήματοςη διοίκηση του ΗΣΑΠ, με τη σιωπηρή αποδοχή της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων, αποφάσισε την εσπευσμένη κατάχωσή του! Τις επόμενες ημέρες με παρέμβαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), οι εργασίες πάγωσαν, δίχως όμως να εξασφαλίζεται η τύχη του Βωμού και των υπόλοιπων αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στην ίδια γραμμή του ΗΣΑΠ.


Ο Βωμός των 12 Θεών, ("Βωμός του Ελέους" κατά Thomson) κατασκευάστηκε την αρχαϊκή περίοδο (522/521 π.Χ) από τον εγγονό του Πεισιστράτου και γιο του Τυράννου Ιππία, Πεισίστρατο τον νεότερο. Ο Βωμός καταστράφηκε κατά τους Περσικούς πολέμους και αναστηλώθηκε το Γ΄ τέταρτο του 5ου αι. π.Χ. (Ιδρύμα Μείζονος Ελληνισμού)

Πρόκειται για έναν τετράπλευρο περίβολο, σχεδόν τετράγωνο στην κάτοψη που βρίσκεται στην συμβολή των κεντρικών οδών της αρχαίας Αθήνας. Η ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία του είναι ανεκτίμητη καθώς αποτελούσε τον "πολυσύχναστο ομφαλό της πόλεως" όπως τον αποκαλεί ο Πίνδαρος, και με βάση το σημείο αυτό υπολογίζονταν όλες οι αποστάσεις της Αττικής! Μάλιστα τόσο μεγάλη ήταν η ιερότητά του που αποτελούσε απαράβατο άσυλο για εκείνους που προσέρχονταν ως ικέτες

Για την τύχη ενός τέτοιου ιερού φωτεινού φάρου της πολιτισμένης ανθρωπότητας, που φέρει πανανθρώπινα μηνύματα, δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν αυθαίρετα η οποιαδήποτε διοίκηση του ΗΣΑΠ ή άλλοι πρόσκαιροι παράγοντες δεσμευμένοι στις οικονομικές επιταγές του σήμερα.
Κατόπιν κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για την διάσωση του Βωμού, την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, με την συμμετοχή περίπου τριών χιλιάδων ατόμων.
Στις 17 και στις 18 Μαρτίου επιχειρήθηκε διαδοχικά εσπευσμένη κατάχωση του Μνημείου, η οποία και απετράπη με την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών.Μετά από αυτές τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες, ο χώρος φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ενεργούς πολίτες και μέλη πολιτιστικών φορέων.Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 κατατέθηκε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών υποβαλλομένη δια του Α.Τ. Ακροπόλεως. Η μήνυση στρέφεται κατά του ΗΣΑΠ και παντός άλλου υπευθύνου, εργολάβου ή υπεργολάβου και εμπλεκομένου στα έργα της κατάχωσης του Βωμού.

Την μήνυση υπέβαλλαν, μέλη ελληνικών φορέων και πολίτες. Προσεκομίσθησαν μαρτυρίες τεκμηρίωσης της μήνυσης με αρκετά σχετικά άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό, που δείχνουν τη δράση των παρανόμων συνεργείων κατά την προσπάθεια κατάχωσης του μνημείου.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήδη έχουν κατατεθεί πολλές εναλλακτικές προτάσεις, εύκολα εφαρμόσιμες, οικονομικές και μη χρονοβόρες, για το πώς θα κατασκευαστεί η γραμμή του τρένου, ώστε να σωθεί το πολύτιμο ιστορικό εύρημα και ταυτόχρονα να μην εμποδίζεται η μετακίνηση των πολιτών, δεν υιοθετήθηκαν από την πολιτεία!
Οι πιέσεις των πολιτών απέδωσαν καρπούς, και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪΓενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ρητά ότι δεν θα πειραχθεί κατ΄ ελάχιστο το σημαντικότατο αρχαιολογικό εύρημα.Ας ελπίσουμε ότι  η δήλωση δεν είναι προσχηματική για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. 

Επίσης να σημειώσουμε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο, ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η ενεργή δράση των πολιτών ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, και αποδεικνύεται ότι όταν οι πολίτες ενεργούν μαζικά και συντονισμένα οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς. Οφείλουμε άλλωστε όλοι, ως υπεύθυνοι πολίτες που ελέγχουμε τους κυβερνώντες, να μεταφέρουμε το ενδιαφέρον και την δράση μας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί ιερά παρακαταθήκη και κοινό αγαθό, και είναι χρέος όλων μας να την προασπίζουμε. Στους κυβερνώντες ανατέθηκε να προστατεύουν και να προβάλουν τον πολιτισμό μας, και όχι να αποφασίζουν και να δρουν με αυθαιρεσία.Απαιτούμε οι ιθύνοντες όχι μόνο να σεβαστούν αλλά και να αναδείξουν ένα μνημείο υψίστης αξίας, όπως άλλωστε του αρμόζει.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ήρθε η Άνοιξη...λέμε!!

Από Δευτέρα η Άνοιξη είναι γεγονός, μπήκαμε και ημερολογιακά πια στην "εαρινή ισημερία" η επικαιρότητα και ο παλιόκαιρος δεν μας αφείνουν να το παραδεχτούμε.
Άντε ν'αλλάξει και η ώρα να οδεύουμε ταχέως στο καλοκαιράκι με τα ωραία μας...
Βέβαια η φύση έχει βάλει από μέρες τον ανοιξιάτικο μανδύα της αλλά ο καιρός δεν μας άφησε να την απολαύσουμε!
Το Σάββατο λοιπόν είχε ένα υπέροχο ήλιο και βγήκαμε  σαν τα σαλιγκάρια για χόρτα!
Είπαμε αυτό το χόμπι το απόκτησα τώρα λόγω ανεργίας και γιατί το βαρκί βρίσκεται για συντήρηση έξω απ'το νερό.
Πήραμε λοιπόν τα βουνά αυτή τη φορά δυτικά του νησιού.
Αφού φτάνουμε σε κάτι χωράφια στο τέλος του δρόμου και προχωρήσαμε για απάτητες διαδρομές, μέσα στο πουθενά ακούμε ξαφνικά ένα πνιχτό γάβγισμα επίμονο.
Δεν δώσαμε σημασία νομίζοντας ότι θα'ναι άλλος άνθρωπος με τον σκύλο του.Τα γαβγίσματα όμως εξακολουθούσαν εντονότερα ακούγοντας τις ομιλίες μας, και ικετευτικά θα'λεγα!

Σκέφτηκα θα'χει χαθεί το σκυλί στο βουνό και φωνάζει για βοήθεια και ακολούθησα τα γαβγίσματα να δω τι συμβαίνει.
Και ξαφνικά κοντά σ'ενα θάμνο ανακαλύπτω δεμένο με σκοινί ένα φοβισμένο πανέμορφο "μούργο".
Το απελευθερώνω μεμιάς κόβοντας το σχοινί, εκείνο άρχισε να με γλίφει από χαρά και να χώνεται στα πόδια μου.
Ούτε νερό ούτε φαγητό το ζώο, δεμένο στο βουνό.
Στο μεταξύ αλλά έντονα γαβγίσματα ακούστηκαν από απέναντι!
-Μα τι γίνεται εδώ?Άφησαν τα κτήνη δεμένα τα ζώα να ψοφήσουν εδώ πάνω?
Προχωρούσα προς το άλλο σκυλί εξοργισμένη
και μ'ακολουθούσε και το μικρό που ελευθέρωσα.
Φτάνω σ'ενα βράχο που βλέπεται στη φωτό και είναι δεμένο ένα ίδιο μεγαλόσωμο με αλυσίδα και ένα κουβά άδειο, να ωρύεται το σκυλί!
-Ξαφνικά κοιταχτήκαμε τι κάνουμε?
-Κατεβαίνουμε με 3σκυλιά (με τη Λίζα) αντί για 3τσάντες χόρτα?
Όταν ακούσαμε μηχανή και ένα χωριανό να κατευθύνεταιπρος το μέρος που ήταν το 1ο σκυλί δεμένο.Πλησιάζουμε και τον ρωτάμε αν είναι δικά του τα σκυλιά και όταν ακούσαμε την απάντηση ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μας.
Εν ολίγοις ο " Χωριανός" είχε φυτέψει το χωράφι που βλέπεται με σιτάρι, προφανώς.Είχε δέσει στη μια μεριά το ένα σκυλί στην άλλη το άλλο γιατί ένα κοπάδι κατσίκες τριγυρνούσε εκεί γύρω και πίστευε ότι τα σκυλιά θα φόβιζαν τα κατσίκια να μην πλησιάζουν τα σπαρτά.
Πιθανόν 1φορά την μέρα έρχεται τα ταΐζει και βάζει νερό και αυτά μέσα στον ήλιο και το κρύο υποφέρουν δεμένα!
Δεν θα τη γλιτώσει ο γέρος την καταγγελία στον "Φιλοζωική ομάδα Σύρου" για να μάθει να φέρεται στα ζώα.

Εξοργισμένοι με το περιστατικό συνεχίσαμε τον δρόμο μας για την συγκομιδή των χόρτων.
Ένα υπέροχο άρωμα φρέσκου χαμομηλιού αναδυόταν παντού, μια μυρωδιά που με γύριζε χρόνια πίσω τότε που ήταν το φυσικό μας στρώμα όταν κυλιόμασταν παιδιά πάνω του.
Αυτές οι εικόνες μου'χουν λείψει γιατί όλο και λιγότερο χαμομήλι συναντώ στα βουνά.

Η ατμόσφαιρα γέμιζε με το θαυμάσια αρώματα θυμαριού και δεντρολίβανου που ακουμπούσαμε προσπερνώντας τα.


Ξεσηκώνοντας τα μελίσσια που οργίαζαν απ'τη χαρά δημιουργώντας ένα βουητό που έπαιρνε τ'αυτιά μας.Παιχνίδιζαν πάνω στα αγριολούλουδα ρουφώντας λαίμαργα τους χυμούς τους.

Τα αγαπημένα "ξινάκια " αποτελούσαν το σνακ για μας εκείνη την εποχή.

Δεν ξέρω αν χορταίναμε αλλά σίγουρα μας έκοβαν την πείνα.
Χαζεύοντας τα μου'ρχεται η ξινή γεύση τους στο στόμα!
Από κάτω μας το κύμα έγλυφε ηδονικά την ακρογιαλιά χαρίζοντας ήχους μοναδικούς !
Ενώ το απέραντο γαλάζιο απλωνόταν τονισμένο μπροστά μας μεγαλοπρεπέστατο.
Ο ήλιος καυτός έκαιγε το πρόσωπό μου και'γω χάζευα σαν μαγεμένη τα κρυστάλινα γαλάζια νερά που χανόταν το βλέμμα μου.
Το χώμα νοτισμένο απ'την προηγούμενη βροχή επικίνδυνο στην κατάβαση σ'αυτά τα γκρέμια.
Αυτό δεν μας σταμάτησε ν'αναζητούμε τα λιγοστά τώρα πια χόρτα.
Μια απροσεξία και έφτανε για να κάνουμε παρέα με τα "λαλάρια" της ακρογιαλιάς και τα κύματα!
Η Λίζα δεν σταμάτησε να ανεβοκατεβαίνει την πλαγιά σαν τρελή   όταν ξαφνικά πετάχτηκαν 2πέρδικες μέσα απ'τα βάτα!
Αυτή τρελαμένη άρχισε να τις κυνηγά!
Φυσικά την φωνάξαμε είναι "κλειστή η πέρδικα " για 2χρόνια.
Τον Οκτώβρη που ανοίγει δεν θα μείνει ούτε ένα φτερό τους!
Παίρνοντας τον δρόμο του γυρισμού μια εικόνα μου δείχνει ότι εδώ "τα παιδία παίζει" με τα όπλα!

Στο δρόμο ένα κοπάδι γελάδια κλείνουν τον δρόμο αναστατώνονται εμείς περισσότερο αφού δεν έχουν όπισθεν!
Πιο κάτω ένα μικρό πόνι κλέβει την παράσταση και γίνεται με την μητέρα του το φωτομοντέλο μας!
Είναι πανέμορφα και καθόμαστε και τα χαζεύουμε σαν παιδιά!
Απολαύστε τα είναι χάρμα οφθαλμών!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αλητείες από Ματ ..στη Σύρο!


Ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοποι στην Λιβύη στην Ερμούπολη πέφτουν δακρυγόνα εναντίον 16χρόνων και φοιτητών!


Στα πλαίσια της μεγάλης εξόρμησης που έχει προγραμματίσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με στόχο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που απαιτείται βρέθηκε σήμερα στο νησί μας ο πρωθυπουργός της χώρας.


Με ελικόπτερο super puma ήρθε ο Πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου στο νησί και πρώτα  επισκέφτηκε το χώρο του Ναυπηγείου όπου συνομίλησε με το σωματείο εργαζομένων του Ναυπηγείου και τους μετόχους του.




Στην πλατεία του νησιού ομάδα φοιτητών και μαθητών διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των 2Λυκείων καθώς και την μεταφορά του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστήματος στην Μυτιλήνη με την προτροπή του ΠΑΜΕ του νησιού ενώ προκλητική στάθηκε η ύπαρξη διμοιριών ΜΑΤ.


Και μόνο η εμφάνιση των ΜΑΤ ήταν αρκετή για να δημιουργηθούν επεισόδια.
Οι διαδηλωτές θέλησαν να προχωρήσουν έξω απ'το Επιμελητήριο Κυκλάδων που θα γινόταν η σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν με ρίψη δακρυγόνων και άρχισε ο πόλεμος.


Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό νοσοκομείο της Ερμούπολης.


Γνώμη μου ο λαός είναι εξοργισμένος με τα μέτρα που τον συνθλίβουν και τον καταπιέζουν καθημερινά ωστόσο ήταν όλοι κλεισμένοι σπίτια τους.
Η νεολαία βρέθηκε μπροστά να διεκδικήσει το μέλλον της ενάντια στα μέτρα που παίρνονται και ήρθε αντιμέτωπη με 2διμοιρίες ΜΑΤ που ήταν έτοιμοι για όλα.
Αν σε κάθε εξόρμηση του στην περιφέρεια  τον ακολουθεί και 1-2διμοιρίες των ΜΑΤ αυτά τα γεγονότα δεν θα τ'αποφύγει ο Γ.Α.Π παρά μόνο στην Σπιναλόγκα!

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βαριά ...ατμόσφαιρα...!


Βαριά η ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες,  και τα πρόσφατα  γεγονότα ήρθαν να μαυρίσουν ακόμα περισσότερο το μέλλον μας.
Παρακολουθήσαμε  στις ειδήσεις να παρασέρνονται χιλιάδες άνθρωποι απ'το τσουνάμι και μεις θεατές στη χειρότερη ταινία τρόμου, μείναμε άναυδοι στο μεγαλείο της φύσης, στην δύναμή της, που κανένα κράτος όσο οικονομικά ισχυρό και αν είναι, δεν μπορεί να δαμάσει.
16.600 ψυχές απολογισμός μέχρι στιγμής και ένα πυρηνικό θρίλερ που η θεομηνία κινητοποίησε στο σταθμό Φουκουσίμα Νταϊτσί και συνεχίζεται χωρίς ορατό ορίζοντα τερματισμού.
Συζητήσεις ειδικών βεβαιώσεις επιστημών μας καθηλώνουν μας τρομάζουν για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας περισσότερο.
Αποσβολωμένοι, παγωμένοι παρακολουθούμε τη καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας ζωντανή :
"Ο Εφιάλτης στο δρόμο με το Ουράνιο.."


Και'όμως απ'την άλλη μας κατέχει ένα κύμα ευημερίας που ζούμε, που είμαστε καλά, που αναπνέουμε, που δεν έχουμε ένα μισθό, που χρωστάμε και της Μιχαλούς και κάνουμε τον σταυρό μας μπροστά στην βιβλική καταστροφή που έπληξε την διπλανή μας χώρα.

Αυτό δεν θέλουν να λέμε "Δόξα τω Θεό"!
Να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας και να μακαρίζουμε την τύχη μας!

Να μένουμε απαθείς και αδρανείς σ'ενα σύστημα που θέλει τους πολίτες του να αδυνατούν να αντιδράσουν!
Γιαυτό νοιάζονται οι πολιτικοί μας να ζούμε με τα λιγότερα έσοδα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερους φόρους και κρατήσεις για να'χουν αυτοί να πορεύονται.


Οι φυσικές καταστροφές όπως και οι ιστορικές αναγκάζουν τις κοινωνίες να μηδενίσουν το κοντέρ....λένε κάποιοι !
 Εμείς όμως ήδη έχουμε πιάσει πάτο δεν πάει άλλο και αυτό φαίνεται απ'τις αντιδράσεις του κόσμου.


Ελπίζω την αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας να μην την χαρακτηρίσει ο Πάγκαλος σαν πράξη αγάπης στην ταβέρνα της Λαυρεωτικής!

Πανσέληνος σήμερα στην Παρθένο και επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια γιαυτό Ιχθύς, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, προσοχή η μέρα είναι ....κάπως.!

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γιατί η ζωή δεν είναι ...παιχνίδι!

Αφιερώστε 15' λεπτά απ'τον πολύτιμο χρόνο σας για να δείτε αυτό το εκπληκτικό βιντεάκι.


Με συγκλόνισε το βίντεο αν και πριν 1χρόνο περίπου ένα παρόμοιο είχα παίξει!
Έψαξα και βρήκα περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι εδώ
Το 1982 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κυκλοφόρησε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής με κάρτες, που στόχος του ήταν η κατάκτηση του κόσμου. Το πρωτοποριακό για το παιχνίδι αυτό είναι πως δεν ακολουθούσε -ούτε ακολουθεί- τις γνωστές μεθόδους κατάκτησης του κόσμου, δηλαδή με πόλεμο, αλλά με μια σειρά κινήσεων που πράττει ο κάθε παίκτης με σκοπό τον έλεγχο του κόσμου και την επιβολή μιας παγκόσμιας δικτατορίας. Το παιχνίδι αυτό ονομάζεται "illuminati" και, όπως είναι ευραίως γνωστό νομίζω, παραπέμπει στη μασονία η ίδια η ονομασία του.Κατασκευαστής του παιχνιδιού αυτού είναι ο Steve Jackson. Η λέσχη bilderberg παραδείγματος χάριν που έχει καλέσει πολλούς Έλληνες πολιτικούς στις συνεδριάσεις της, μεταξύ αυτών και οι σημερινοί πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και Πασοκ και όχι μονο.

Το παιχνίδι αυτό λοιπόν κατάκτησης του
κόσμου όπως φαίνεται σε αυτές τις κάρτες
προβλέυθηκε το χτήπημα στους δίδυμους πύργους αλλά και το αμερικανικό πεντάγωνο. Εδώ δεξιά παραθέτω δύο κάρτες που αποδεικνύνουν τα όσα αναφέρω. Στο παιχνίδι αναφέρει πως πρέπει να λάβουν χώρα αυτά τα δύο "τρομοκρατικά" χτυπήματα ώστε να υπάρχει ένας εχθρός που δε μπορεί να ηττηθεί, η τρομοκρατία, οπότε και να παίρνουν συνεχώς περιοριστικά μέτρα για την ελευθερία μας αλλά πάντα στο όνομα της δημοκρατίας και ελευθερίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Διαμαρτυρόμαστε για τη Μακεδονία και τις προσπάθειες εξωγενών παραγόντων να αλλάξουν την ιστορία μας, μα όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας εδώ στο παιχνίδι αυτό προτίνεται και έχει γραφεί και αύτο ώστε να ελεγθεί ο κόσμος, να γινει το "ξαναγράψιμο" της ιστορίας. Χαρακτηριστική η κάρτα που ακολουθει λοιπόν εδώ και "προβλέπει" όλα αυτά που γινόνται αυτή τη στιγμή και στη χώρα μας με τα Σκόπια και τους Σλάβους που προσπαθούν να οικιοποιηθούν την ιστορία μας, αλλά για όσους δε το γνωρίζουν και με τους Τούρκους, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Όμηρος ήταν Τούρκος(!) στη καταγωγή. Εδώ σε μία κάρτα του παιχνιδιού φαίνεται το "rewritting history" δηλαδή το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Τυχαίο;



Προφανώς μιλάμε για ένα παγκόσμιο σχέδιο το οποίο είναι στημμένο εδω και 29 τουλάχιστον χρόνια, από τότε που εκδόθηκε το παιχνίδι αυτο.



Εδώ και πολλά χρόνια έρχονται η μια "πανδημία" μετά την άλλη, όχι η γρίπη των πουλερικών, οι τρελές αγελάδες, οι άνθρώπο θα πεθάνουν θα μολυνθουν ο ιός ΑΗ1Ν1 και λοιπά. Δηλάδή βλέπουμε μια τάση τρομολαγνείας και φοβίας και ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα εμβόλια τα δοκιμάζουν χρόνια ολόκληρα σε πειραματόζωα πρωτού γίνει εβολιασμός των ανθρώπων, τώρα σε μια απλή γρίπη, η οποία απλώς είναι μια πιο βαριάς μορφής γρίπη-λέγοντας πιο βαριάς εννοώ ότι δε περνά σε 3 μερες όπως οι περισσότερες- προσπαθούν να επιβάλουν μαζικό εμβολιασμό. Λένε, παραδείγματος χάριν, μέχρι σήμερα πεθάνανε 120 άτομα, αλλά δε μας λένε σε πόσες μέρες πεθάναν, σε τι κατάσταση υγείας βρισκόντουσαν και στις πόσες χιλιάδες ασθενών από τη γρίπη αυτή είναι οι 120 νεκροί. Γιατί άλλο 120 άτομα νεκροί στους 1000 ασθενείς και άλλο 120 άτομα στους 50.000. Όπως καταλαβαίνετε επικρατεί μια πλήρης τρομολαγνεία. Γιατί όμως; Μα όπως φαίνεται και σε αυτήν την κάρτα και αυτό προτίνεται ώστε να ελεγχθεί ο κόσμος. ΔΕΙΤΕ!! 
Έτσι εξηγείται η τρομοκράτηση του κόσμου, στο παιχνίδι αυτό προτίνει τη δημιουργία τρόμου και εμβολιασμό στον κόσμο παγοσμίως. Μα... κανείς δε μιλά για τις παρενέργειες των εμβολίων αυτών. Το μόνο που λένε είναι "πάρτε το εμβόλιο να τελειώνουμε".

Henry Kissinger 1974, Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. : Οι έλληνες είναι άναρχος, ανυπάκουος και ατίθασος λαός. Γι αυτό πρέπει να χτυπήσουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τα πολιτισμικά και ιστορικά τους αποθέματα, για να ουδετεροποιήσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ίσως καταφέρουμε να τους κάνουμε να συμβιβαστούν για να ξεπεράσουμε τα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδιά μας για την Ανατολική Μεσόγειο. Χμ, αυτό φαίνεται πως επιτυγχάνεται σιγά σιγά με τη λαθρομετανάστευση τις αθρόες Ελληνοποιήσεις και την είσοδο της χώρας στο Δ.Ν.Τ. Μα, η φράση του αυτή είναι και πρόδρομος τόσο της κάρτας "ξαναγράψιμο της ιστορίας", όσο και της ακόλουθης κάρτας στα αριστερά. Ποιό το νόημα της κάρτας; Κάταστρέψτε πρώτα τις βίαιες αντιδράσεις, και ελέγξετε τις βίαιες εξεγέρσεις, κάνοντας τον κόσμο να ζητά ειρήνη. Έπειτα, ελέγξτε και τους ειρηνηστές, ώστε να περάσετε να σχέδια σας. Σας θυμίζει τίποτα αυτο; Έχουν κάνει τον κόσμο να φοβάται να διαδηλώσει για να μη βγουν οι "γνωστοί άγνωστοι" και τα κάψουν όλα. Εντωμεταξύ πιστεύετε ακόμη ότι η κρίση δεν είναι τεχνητή και οι κυβερνώντες πουλημένοι μασόνοι που μας έφεραν το Δ.Ν.Τ; ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΡΤΑ:













Όμως, είναι δυνατόν οι μασόνοι να ελέγχουν ακόμη και τις περιβαλλοντικές καταστροφές; Φυσικά και όχι θα έλεγαν πολλοί με μεγάλη ευκολία, μα.. είναι δυνατόν να προβλέπουν τη καταστροφή στον κόλπο του μεξικού; και ειδικά με μιά κάρτα που έχει τέτοια αρκίβεια; Μια καταστροφή που γίνεται χρόνια μετά; Αντιπαραβάλετε την εικόνα αυτη, με τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου από τον κόλπο του μεξικόυ... παράξενο μπορεί κανείς να πει...












Μα ακόμη και οι οικολογικές καταστροφές στημένες; Και είναι δυνατόν να πέφτουν μέσα ακόμη και στη φωτογραφία που θα δημοσιευτεί με τετοια ακρίβεια; Χμ, σκεφθείτε πως έτσι και ο κόσμος αποπροσανατολίζεται.


Μαντέψτε τι άλλο προέβλεψαν και βρήκαν... τα μεταλλαγμένα, τον έλεγχο του καιρού, το τσουνάμι στην Ινδονησία...καθώς και στημένους σεισμούς .




Κάτι που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή είναι οι επαναστάσεις σε τόσες χώρες (βλέπε Αίγυπτο, Λιβύη) και η προσπάθεια κατάπνιξής τους....

Ένώ φαίνεται πως θα γίνει στο άμεσο μέλλον και φαίνεται στην ακόλουθη κάρτα είναι ένα ακόμη δήθεν τρομοκρατικό χτύπημα στο ρολόι του Big Ben και όπως φαίνεται στη κάρτα το ρολόι δείχνει 11 και 11... μήπως 11/11 σημαίνει; Να υπενθυμίσω ότι το 2012 θα γίνουν οι ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο.

Ενώ έτσι θα δωθεί το τέλειο πάτημα γι αυτούς να κάνουν πράξη την αμέσως επόμενη κάρτα που είναι ... να βάλουμε τσιπάκι ώστε να καταπολεμηθεί η "τρομοκρατία"... Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει που λέμε... και να μας ελέγχουν κανονικότατα αλλά πάντα στο όνομα της δημοκρατίας .
Ενώ επίσης δε θα λείπουν και οι ανθρώπινοι κλώνοι...
Αλλά για να είναι σίγουροι πως θα καταφέρουν το τελικό τους σχέδιο έχουν στην άκρη και ένα σχέδιο υποτιθέμενης, δηλαδή ψευδούς επίθεσης εξωγήινων... όπως φαίνεται και στις παρακάτω κάρτες...



Μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα τα οποία είτε λόγω χώρου είτε λόγω του ότι έχουν εκλέιψει ως στοιχεία από το διαδίκτυο θα έρθει ο σκοπός τους που δεν είναι άλλος παρά η κυριαρχία σε όλο τον κόσμο μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εξωγήινη απειλή...


Τελικά μήπως είναι  η ζωή μας παιχνίδι για άλλους? Και θ'αφήσουμε να μας παίζουν σαν πιόνια?

Υ.ΓΑξίζει να διαβάσετε και την έρευνα που έκανε γιαυτό το παιχνίδι ο φίλος μας εργδημεργ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top