Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αγαπημένες ..θαλασσινές...εικόνες!!

Εχω παρουσιάσει πολλές φορές πράγματα και εικόνες που με ηρεμούν και με ταξιδεύουν, τέτοιες, αγαπημένες μου  εικόνες θα σας δείξω και  σήμερα!


Λατρεύω να βρίσκομαι ανάμεσα στο απέραντο μπλέ και στ'αχνογάλαζο, να χάνεται το βλέμμα μου στον ορίζοντα προσπαθώντας να διακρίνω που αρχίζει και τελειώνει η απεραντοσύνη της.


Παρέα με τους φτερωτούς ελεύθερους φίλους μου, που τους ζηλεύω για την τύχη που έχουν να παίζουν στους αφρούς των κυμάτων και να ταξιδεύουν συνέχεια !!
Εκείνη να μου δίνει απλόχερα τα δώρα της χωρίς φειδώ!
Και απο τ'αλλα τα μυστικά που δεν γνωρίζουν πολλοί και τα κρατά γερά στα σπλάχνα της.
Πολύτιμα και σπάνια δώρα για λίγους και εκλεκτούς φίλους της που την γνωρίζουν και την εκτιμούν.
Λατρεύω τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά της και χάνομαι παρακολουθώντας τη ζωντάνια που κρύβει μέσα της.

Εξερευνώ και ανακαλύπτω παράξενους μοναδικούς οργανισμούς!

Με υπέροχα χρώματα και σχήματα.

Άγνωστους. ανεξερεύνητους οργανισμούς που μας αποδεικνύουν ότι η ζωή γεννήθηκε στο αλμυρό νερό και ξεστράτισε στη στεριά!

Που κουβαλούν μύθους και ιστορίες χρονών! 

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στην ..."Αυλή" οι "εν απογνώσει"..!!

Το καλοκαίρι πιστεύω είναι η εποχή του λαού με ελάχιστα χρήματα και πολύ καλή διάθεση μπορείς να ζήσεις ξεχωριστές στιγμές! Αυτό το'χουν καταλάβει 2 ντόπια νεαρά παιδιά μίσθωσαν κάτι παλιές αποθήκες του δήμου που δεν έχουν οροφή τις αξιοποίησαν και έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό χώρο μια μουσική σκηνή με μοναδικό τους σκοπό να χαρίσουν μοναδικές μουσικές βραδιές στους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.
Η "Αυλή " βρίσκεται μέσ'την καρδιά της Ερμούπολης λίγα μέτρα απ'την Πλατεία Μιαούλη ένας χώρος πραγματικά υπέροχος.
Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πραγματική αυλή των παιδικών μας χρόνων πετρόχτιστοι χοντροί τοίχοι με καταπληκτικές καμάρες περιτριγυρισμένες από χρωματιστές μπουκαμβίλιες και άλλα αναρριχώμενα.
Ο χαμηλός φωτισμός τ'απλά έπιπλα όπως τραπεζάκια από κορμούς δέντρων,από ξύλινες παλέτες οι μαξιλάρες πάνω στα πέτρινα σκαλοπάτια δίνουν ένα μοναδικό τόνο σ'αυτό το χώρο.
Τόσο ζεστός και φιλόξενος που νιώθεις πραγματικά χαλαρά και άνετα όσο πουθενά!
Όλα τα αντικείμενα λιτά προσεγμένα δένουν μοναδικά με το περιβάλλον.
Σ'αυτό τον μαγευτικό χώρο βρέθηκα για μια βραδιά ν'ακούσω στενό συγγενικό μου πρόσωπο που αποτελεί ένα μουσικό τρίφωνο σχήμα!
"Εν απογνώσει" λέγεται το σχήμα και είναι μια τριάδα αξιόλογων νέων μουσικών απ'το νησί που ερμηνεύουν κλασσικά δείγματα από το έργο των σημαντικότερων Ελλήνων δημιουργών.
Τρεις υπέροχες μελωδικές φωνές αρμονικά συγχρονισμένες μας ταξίδεψαν με την μουσική τους σ'αυτόν τον υπέροχο χώρο για 2 ώρες!
Χωρίς χλιδή με τόσο απλά πράγματα μέσα σ'αυτό τον χώρο ξεχύθηκε η μουσική ανακατεύτηκε με τ'αρώματα του δυόσμου και των υπόλοιπων λουλουδιών και μας μάγεψε κυριολεκτικά!



Απολαύστε τους στο υπέροχο τραγούδι του δικού μας Μάνου Ελευθερίου!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Με καύσωνα κάτω από τ'αστέρια..!!

Ενώ την Παρασκευή 13/7 το θερμόμετρο  είχε  χτυπήσει κόκκινο στο νησί,οι εκδηλώσεις ήταν στα ίδια ψηλά επίπεδα στον Ιερό Ναό του Αγ.Νικολάου στις 18:00 είχε συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής
Στο Θέατρο Απόλλων παιζόταν το Τριπλό Κονσέρτο του Μπετόβεν και ο δυναμισμός της Συμφωνίας Αρ. 7 στις 21:00

Και τα παραλιακά μαγαζιά της Αζολίμνου είχαν οργανώσει νησιώτικη βραδιά με το Τηνιακό συγκρότημα "Καλλιτέχνες" ώστε να προσελκύσουν στο χωριό τους ντόπιους και επισκέπτες.
Καλή η ποιοτική μουσική αλλά όχι για τον βιοπαλαιστή ντόπιο όπως γράφει και ο Μ.Καραγάτσης
 "Στη Σύρα τα πάθη του κορμιού είναι παντοδύναμα.Οι λιγοστές ικμάδες του άδροσου βράχου έχουν ποτίσει τους ιστούς των ανθρώπων έχουν κορέσει τις σάρκες αφήνοντας την πέτρα κατάξερη......"
"Στη Σύρα,ο φτωχός κόσμος ζει ξέγνοιαστα με γλύκα και χαρά."
Και αυτή είναι μια αλήθεια μπορεί τα προβλήματα να τον συνθλίβουν αλλά το χαμόγελο δεν λείπει απ'τα χείλη του και όταν γλεντούν το λέει η ψυχή τους!
Η θαλάσσια αύρα να δροσίσει το πυρωμένο κορμί το παράπονο του βιολιού να ξυπνά ναρκωμένες αισθήσεις σε συνδυασμό με το αλκοόλ και τα νόστιμα μεζεδάκια δεν άργησαν να φέρουν τον κόσμο στο τσακίρ κέφι.
Η ορχήστρα ήταν καταπληκτική το βιολί και το σαντούρι μέσα στη νύχτα έδιναν το σκοπό και τα βήματα ακολουθούσαν το τραγούδι που ξεσήκωνε και τους πιο διστακτικούς.
Η προσέλευση του κόσμου αισθητά μειωμένη από άλλες χρονιές που γινόταν το αδιαχώρητο!

Την Κυριακή 15 Ιουλίου μια ιδιαίτερη βραδιά πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μιαούλη "κάτω από τ'αστέρια. Με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς και τον κόσμο να κατακλύζει την πλατεία για ν'απολαύσει το θέαμα και κυρίως τη μελωδία.
Το φεστιβάλ Αιγαίου έδωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το “παρών” στην πλατεία με μία σπουδαία μουσική παράσταση και χάρισε στους φίλους της μουσικής, μοναδικές στιγμές, όπως άλλωστε υπαγόρευσε και ο τίτλος της προχθεσινής συναυλίας "Κάτω από τ'αστέρια"
Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν τη συναυλία “Under the Stars”, με τη συμμετοχή 300 χορωδών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής της Αλβανίας που σίγουρα θα την θυμούνται για πολύ.
Εξαιρετικές στιγμές ήταν το Bolero του Ravel που συνοδεύτηκε από μια υπέροχη χορογραφία του Renato Zanella, με την prima ballerina της Εθνικής Λυρικής σκηνής Μαρία Κουζουνή να ξεσηκώνει το κοινό . Το κλείσιμο ήταν ανάλογο της όλης συναυλίας με τον Peter Tiboris να διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα σε μια ξεχωριστή εκτέλεση της 9ης του Μπετόβεν με τη συμμετοχή όλων των χορωδών αλλά και των soprano Erica Muller, mezzo-soprano Maria Ratkova, του τενόρου Keith Ikaia-Purdy και του μπάσου Δημήτρη Καβράκου.



Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις στη Σύρο..!!


Οι Συριανοί είναι άνθρωποι ευγενικοί και πρόσχαροι.Οπως όλοι οι νησιώτες έχουν χαρακτήρα μαλακό,πάθη συγκρατημένα από την πολιτιστική αγωγή που τους χάρισε η γειτονιά της θάλασσας.
Οι βιολόγοι απόδειξαν πως η ζωή γεννήθηκε στο αλμυρό νερό,για να ξεστρατίσει αργότερα στη στεριά.Το ίδιο και οι κοινωνιολόγοι επιμένουν ότι ο χερσαίος άνθρωπος έγινε αμφίβιος και χίμηξε στη θάλασσα να βρει τον πολιτισμό.
Πως ό,τι ωραίο και ανώτερο κερδίσαμε, η θάλασσά μας το'δωσε: ο μεγάλος τούτος δρόμος της πανανθρώπινης επικοινωνίας, που ανοίγει τις πύλες της γνώσης. Πάνω στα κύματά της, δεν κυκλοφορεί μονάχα ο υλικός,μα και ο ηθικός πλούτος της γης.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και φέτος το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στο νησί για τους "έχοντες" που θα μας επισκεφτούν καθώς και τους συμπολίτες μας.
Για 8η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει την αυλαία του τη Δευτέρα 9/7 το μουσικό Φεστιβάλ Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο. Η σπουδαία διοργάνωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στο νησί για το καλοκαίρι του 2012 και αναμφισβήτητα ο προγραμματισμός τους (9 έως και 22 Ιουλίου),προσδίδει μία ξεχωριστή νότα πολιτισμού και κουλτούρας αφού μέσα από τις παραστάσεις όπερας, μπορούν, όσοι αγαπούν τη μουσική δημιουργία να κατανοήσουν τα βαθύτερα μηνύματα που εκπέμπονται,μέσω αυτής.
Σε αυτό το Φεστιβάλ θα εμφανιστούν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες που ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και 19 χορωδίες από τις Η.Π.Α, τον Καναδά, τη Γαλλία, και την Ελλάδα. Προσκεκλημένοι μαέστροι, μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί από τις Η.Π.Α και τη Μεγάλη Βρετανία, το πιάνο τρίο “New Zealand Chamber Soloists”, και πολλοί διακεκριμένοι σολίστ από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α και το Μεξικό θα συντροφέψουντο μουσικόφιλο κοινό που θα δώσει το “παρών”. Η αξιέπαινη προσπάθεια του μαέστρου Πήτερ Τιμπόρις και όλων των συμμετεχόντων, κρίνεται αξιοσημείωτη καθώς σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς η προσφορά Πολιτισμού στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες που θα προσέλθουν στο νησί είναιέμπρακτο δείγμα παιδείας.
Κεντρικός χώρος παραμένει το θέατρο Απόλλων, το Φεστιβάλ, όμως, αναπτύσσεται και σε άλλους δημόσιους χώρους της πόλης – την επιβλητική πλατεία Μιαούλη, μπροστά στο περίφημο Δημαρχιακό Μέγαρο, έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ, και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη συνοικία «Βαπόρια».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Με κατάρτι την κιθάρα του... μας ταξίδεψε ο Βασίλης Καζούλης.!

Στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Κιθάρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος μαςστο δροσερό κηπάριο της Μεταμόρφωσης κάτω απ'τις χρυσές ακτίνες της πανσελήνου του Ιουλίου ο Βασίλης Καζούλης έκανε την κιθάρα του κατάρτι και μας ταξίδεψε στο απέραντο γαλάζιο της μουσικής.
 Η μελωδική του φωνή με τα γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια κατόρθωσαν να μας προσφέρουν 1,5ώρα χαλάρωσης και να παρασυρθούμε μαζί του στην ροκ σκηνή αλλά και την ελληνική παράδοση!
Ηταν μια μαγευτική βραδιά κάτω απ'το ολόγιομο φεγγάρι και τους ήχους των
“Φανή”, “Αν ήσουν Άγγελος”, “Βορεινό Λιμάνι”, “Πυγμάχος”, “Αερο-πλάνα”, “Κάτι να Γυαλίζει!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top