Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η ωμή ... αλήθεια για το χρέος μας.!!!

Αφιερώστε 14λεπτά απ'το πολύτιμο χρόνο σας να δείτε αλήθειες που μας κρύβουν τα ΜΜΕ για το χρέος μας στο παρακάτω βίντεο!


Τα συμπεράσματα δικά σας και για την ωμή αλήθεια των πραγμάτων, και για το τι επιδιώκουν απελπισμένα να μας πασάρουν τα ελληνικά ΜΜΕ και σε ποια πραγματικότητα θέλουν να μας χώσουν.
πηγή

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Black...χιούμορ!!

Οι Νεκροθάφτες αυτής της χώρας!
Η καλημέρα των περισσότερων πια!


Το κουτάλι μας για τις επόμενες μέρες!
Μετά από 1χρόνο απ'την εφαρμογή του 3ου μνημονίου!

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νόστιμοι...Κουνουπιδοκεφτέδες..!!

Σε μια εποχή που ο μισθός μας όλο και μειώνεται τα είδη πρώτης ανάγκης δεν λένε να πέσουν ο αγώνας για επιβίωση είναι άνισος για μας και τις ανάγκες μας.
Ο καθένας μας ψάχνει τρόπους όσο πιο ανώδυνους γιαυτόν και τους δικούς του να ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες μέρες που μας επέβαλαν οι έντιμοι πολιτικοί μας που καίγονται για το μέλλον αυτής της χώρας( ενώ εμείς σαν πολίτες αδιαφορούμε ψηφίζοντας όλους τους ανίκανους).
Ώσπου να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι με τους ρυθμούς που κατρακυλάμε ας αξιοποιούμε όσο μπορούμε το καθημερινό μας φαγητό.
Μια ιδέα θα σας δώσω για κουνουπίδι που μου περίσσεψε και θέλησα να το αξιοποιήσω την επόμενη σε άλλο πιάτο.
Σε υπέροχους κουνουπιδοκεφτέδες να συνοδεύσουν το κυρίως γεύμα και να μην καταλάβουν τα παιδάκια σας που αντιπαθούν αυτό το λαχανικό.
Τα δικά μου όταν ήταν μικρά και έβλεπαν στο τραπέζι το κουνουπίδι σαλάτα συνήθως με ψάρια ή καλαμάρια τηγανιτά γκρίνιαζαν λέγοντας:
-Πάλι "λουλούδια "θα φάμε!!
Αφήνουμε το κουνουπίδι σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 2-3ώρες.
Κανονικά θέλει το κουνουπίδι να κρατάει στο βράσιμο εφ'οσον θα χρησιμοποιηθεί για κεφτέδες.Δεν μας πειράζει όμως και αυτό που είχαμε βράσει την προηγούμενη για σαλάτα κανείς δεν θα το καταλάβει.
Τσιγαρίζουμε 2 κρεμμύδια ξερά και 1φρέσκο ψιλοκομμένα.

Τα προσθέτουμε στο στραγγισμένο κουνουπίδι,βάζουμε αρκετό ψιλοκομμένο άνηθο,αλάτι πιπέρι,τριμμένο τυρί και φαρίνα(αυτό που φουσκώνει μόνο του) ώσπου να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή.
_Εγώ για να εμπλουτίσω τη γεύση τους ψιλόκοψα 2ξερές ντομάτες αφού τις έβαλα στο νερό να φουσκώσουν και 2κουταλιές φρέσκια ρίγανη.
Καλό είναι να μείνει το μείγμα για 2-3ώρες στο ψυγείο έτσι θα σφίξει και είναι πιο εύκολοι στο ζύμωμα.
Σημαντικό είναι επίσης σ'αυτούς του κεφτέδες να μη βάλετε μέσα χέρι και διαλύσει το κουνουπίδι.Ανακατεύουμε με το κουτάλι παίρνουμε μ'αυτό ζύμη την διαμορφώνουμε με το χέρι και τηγανίζουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και απ'τις δύο μεριές!

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ό,τι μας αρέσει!
Δοκιμάστε τους!

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Απλοποίηση.. ελληνικής γλώσσας..!!


Ι αλίθια ίνε ότι πράγματι θα απλοπιιθί ι γλόσα κε θα δεν θα χριάζετε να ταλεπορούντε τα πεδιά μας με τιν εκμάθισι τις γραματικίς. Εξάλου, ίνε κε πιο ορέα ι ικόνα τις απλοπιιμένις γλόσας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ 


Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου.
Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
 Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
 1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
 2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
 3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
 4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
 5... α καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')... Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη.
Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.


 Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
 Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε:
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ...............................

 Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
 Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς ..λόγια!!

Όπως πάντα.....


Έλα όπου να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!!!








Μόνο με 2τρόπους μπορούμε να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα:
Ο 1ος!


Ο 2ος


Αλήθειες!

Για τους πολιτικούς!

και τους υπόλοιπους της λίστας Λαγκάρντ!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top